Založ si blog

Kvôli „nepravde“ ku dnu

Lož, milosrdné klamstvo, zlo sú tá istá  negatívna podskupina a pravdepodobne patria do tiež negatívnej stránky osobnosti spolu s neprajnosťou, nedôverou, závisťou a škodoradosťou…

Na začiatku je potrebné si to dať do súvisu pred tým, než niečo začneme, pretože to je hlavná chyba nás všetkých. Kým si nepreveríme určitý fakt, nie je vhodné vysilovať sa kvôli niečomu, pre nás, nepodstatnému a vopred prehratému. Vždy sa treba uistiť či to je čierne alebo biele. Modrá obloha alebo zelená tráva, dobrý človek alebo zlý, klamár či pravdovravec.

Rada by som sa v tomto článku venovala hlavne klamstvám, pravdám a nepravdám. Určite si každý všimne rozdiel medzi klamstvom a pravdou aj v písomnej forme. Opozitá, z ktorých jedno nás vždy vytáča. Väčšina ľudí neznáša keď im niekto klame priamo do očí a po odhalení vinníka, sa vytvorí bitevné pole len kvôli tomu, že dotyčný buď klamal alebo „len“ nehovoril vždy pravdu. Niektoré lži ublížia, niektoré nie a ďalšie sa zas stratia medzi ostatnými klamstvami. Jednoducho sa stále vytvorí problém, ktorý treba riešiť chladnou hlavou a hlavne hovorením pravdy.

Nepravda, ako som zistila, je trošku iná  a dosť využívaná podoba klamstva. Dá sa ňou manipulovať ľuďmi a keď sa zistí problém, otočí sa proti tomu, kto ju začne riešiť. Chytrá forma a hlavne chytrí  ľudia – kombinácia ničivých síl pre davy. Ak si položím otázky : Prečo sa diktátori na príklad: Hitler, Mussolini neobávali toho, že s nimi  ľudia nebudú súhlasiť? (samozrejme väčšina súhlasila a ostatné percento protestantov sa búrili)  Prečo mali obrovskú moc? ( Hitler vďaka svojim gestikulačným a rečníckym schopnostiam vedel presvedčiť aj vyburcovať dav)  Ľudia skákali ako oni pískali. Svoju moc si zabezpečili zo všetkých strán kvôli tomu, že niektorým ľuďom povedali pravdu a ďalším zase nie. Vďaka nepravdám sa dá dosiahnuť taký uzol právd a klamstiev, že sa neskôr úspešne ututlajú a uvedú do zabudnutia.

Prečo sa Gorila tak intenzívne nevyšetruje, ako na začiatku?

Zatiaľ sa nedá povedať čo je absolútna pravda alebo lož. V podstate nič nie je absolútne a teda absolútne sa nedá ani predpovedať správnosť nášho konania. A tak sa stávame súčasťou neprávd všetci bez ohľadu na to či sme alebo nie sme čestní.

Naše rozhodnutia nás vedú niekam, nejakým smerom, niekde tam, kde to očakávame alebo nie.

Nadpis: Kvôli „nepravde“ ku dnu značí hlavne to, kam nás vedie terajší systém „demokracie“. Ideme smerom ku dnu morálnemu, kultúrnemu, vzdelanostnému a hlavne k jednému a podstatnému, ktoré nás(občanov) doviedlo až sem, dnu so silami. Nevieme sa búriť a domáhať našich práv. Nie bitkou ani žiadnym negatívnym prejavom, nikdy to nič nevyriešilo pretože po vojne vždy príde mier.

Musíme sa naučiť riešiť konflikt bez konfliktu.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1389x
Priemerná čítanosť článkov: 1389x

Autor blogu

Kategórie

Archív